Barends Schoenen
Nassaustraat 1
2011 PH Haarlem
023 - 5 320 809

60 jaar Barends Schoenen.

zaak1956

Op 1 januari 1957, alweer zestig jaar geleden, begonnen de heer en mevrouw Barends hun schoenenzaak aan de Nassaustraat 1 in Haarlem. De heer Barends zette daarmee een familietraditie voort en werd de vierde generatie 'in de schoenen'.

De winkel was in 1957 nog niet zo groot. Een deel van de benedenverdieping werd nog gebruikt als woonruimte. Boven de winkel woonde in die tijd een weduwe. Zij verhuurde een deel van haar bovenwoning aan een assurantiekantoor.

Rond diezelfde tijd startte het bedrijf Piedro met een kinderschoenencollectie en Barends Schoenen werd de eerste klant van dit bedrijf. Dit heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in de ontwikkeling tot kinderschoenenspecialist. Maar ook de aandacht die in die periode ontstond voor het belang van goede schoenen voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen, droeg daaraan bij.

In 1966 waren zowel de weduwe als het assurantiekantoor uit het pand vertrokken. De familie Barends zelf verhuisde naar boven en beneden werden de winkel en het magazijn vergroot. Dat kwam mooi op tijd want er was steeds meer vraag naar goede kinderschoenen. In die tijd werd ook de eerste verkoopmedewerker aangenomen.

In 1979 werd de winkel beneden flink verbouwd en werden op de eerste verdieping kantoor en magazijn gerealiseerd. Zo kwam er aanzienlijk meer winkeloppervlak. Ook kwamen er meer medewerkers bij.

zaak2007 klein 200

 

 

 

 

 

Dochter Willeke zet de familietraditie voort. Van 1993 tot 2003 bestierde zij haar eigen kinderschoenenwinkel in het winkelcentrum van Hoofddorp. De moderne opzet van deze zaak diende twee jaar later als voorbeeld voor een verbouwing van de winkel in Haarlem. In 1995 nam zij het bedrijf in Haarlem van haar ouders over. In 2016 is de winkel geheel gerenoveerd en heeft nu een ruime, lichte uitstraling. Ook is de website vernieuwd en heeft facebook zijn intrede gedaan. Barends Schoenen is daarmee helemaal klaar voor een mooie toekomst.

zaak2016

Naar boven