Barends Schoenen
Nassaustraat 1
2011 PH Haarlem
023 - 5 320 809

Mijn kind loopt los. Moet ik nu meteen schoenen kopen?
Nee, pas als een kind een week of twee zelfstandig losloopt en niet meer gaat kruipen als het valt, dan pas heeft het schoenen nodig. Eerder niet.

Mag mijn kind de schoentjes van haar/zijn oudere zusje/broertje dragen?

Als de schoentjes er nog goed uit zien, kan dat zeker. U kunt natuurlijk altijd even bij ons langskomen om te checken of de maat goed is.

Wanneer is de beste tijd op te komen? Het is altijd zo druk bij jullie.
Heeft u geen schoolgaande kinderen, dan adviseren wij om tijdens schooltijden te komen. Woensdagmiddag direct uit school is ook een goede optie. Check altijd de website voor onze juiste openingstijden.

Mijn kind heeft brede voeten. Zijn daar schoenen voor?
Ja, wij verkopen schoenen in verschillende wijdtematen. Van extra smal tot en met extra breed.

Mijn kind heeft altijd wijdte 2. Heeft u deze wijdtemaat op voorraad?
Ja, dat hebben wij. Niet alle modellen passen echter hetzelfde. Een andere wijdtemaat kan ook heel goed passen, als het model zich daarvoor leent. Bovendien past niet elke wijdte 2 hetzelfde.

Worden kindervoeten in de lengte en de breedte gemeten?
Wij meten alleen de lengte van beide voeten, de breedte bepalen wij uit ervaring door de voeten te bekijken en te beoordelen. Meten blijft altijd een indicatie. Een smalle voet met een hoge wreef heeft een ander model nodig, dan een smalle voet met geen wreef. Hetzelfde geldt voor brede voeten.

Mijn kind loopt naar binnen. Is dat erg?
Nee, een goede schoen met voldoende ondersteuning is wel belangrijk. Ook kunnen wij een correctie in de schoen aanbrengen als dat nodig is.

Wat valt er onder de garantie?
Wij geven garantie op ritsen en klittenband. Dit wordt door ons zelf vervangen. Ook voeren wij zelf kleine reparaties uit, zoals stikwerk en neuzen lijmen. Er zit geen garantie op slijtage van buitenaf. Als de neuzen slijten door veelvuldig met de neuzen over de grond te gaan (kruipen, remmen etc.) dan kunnen wij daar niet voor instaan. 

Kunnen volwassen ook kinderschoenen aan?
In principe niet, alleen volwassen met extra smalle voeten. De breedste kinderleest is smaller, dan de smalste damesleest. Een damesleest is uberhaupt anders.

Krijg ik geld terug als ik schoenen terugbreng?
Nee, u krijgt een tegoedbon, die één jaar geldig is.

Naar boven